13-jarige jongen opgepakt voor brandstichting in school

De brandweer werd opgeroepen om de brand te blussen © Fer Traugott
Een 13-jarige jongen uit Roermond is zondagmiddag opgepakt voor brandstichting in het Bisschoppelijk College Broekhin in zijn woonplaats.
De brand woedde zaterdagmiddag in een lokaal van de school.

Brandstichting

Al snel werd duidelijk dat er sprake was van brandstichting. Volgens directeur Marc Demandt van het college zou de brand gericht zijn op een docent. De brand woedde in het lokaal waar de leraar als docent-coördinator kantoor houdt.
De 13-jarige jongen werd zondagmiddag aangehouden. Omdat de jongen minderjarig is en in beperking zit, deelt de politie niet meer informatie.

Online

Op een filmpje, dat de dader online heeft gezet, is te zien hoe vlammen in het kantoor oplaaien en onder een deur door naar buiten lekken. Er staat een tekst op het filmpje met de naam van de leraar en er volgen scheldwoorden. De dader heeft zichzelf daarbij ook deels gefilmd.

School open

De school hervat maandag de lessen, maar de eerste uren vallen uit zodat docenten met elkaar kunnen praten over wat er is gebeurd. Voor de lessen beginnen, zijn er eerst gesprekken met leerlingen, die daarbij de kans krijgen hun vragen te stellen of zorgen te uiten, aldus de school.

Schoonmaak

Op zondag is begonnen met de schoonmaak van enkele door vuur of rook getroffen ruimtes in het gebouw. Een vleugel van het gebouw blijft nog twee weken dicht omdat daar nog schoongemaakt moet worden. "We gaan samen ervoor zorgen dat we goed opstarten na een nare gebeurtenis", aldus de school.