Jocus zet streep door eigen biercantus

Afbeelding ter illustratie © Istock
De 'Cantus Jocus', een nieuw carnavalsevenement van Jocus uit Venlo, gaat niet door. De vereniging trekt de stekker uit het evenement.
Het evenement zou zondagmiddag plaatsvinden bij cultuurpodium Domani in Venlo.

Kaartverkoop

Carnavalsvierders die een kaartje kochten kregen bij aankoop van het tiende kaartje het elfde cadeau. Door een gebrek aan animo, en organisatorische problemen, heeft Jocus echter besloten het evenement te annuleren. "Dat het niet storm liep maakt niets uit, want ook als het niet uitverkocht zou geraken hadden we de intentie om het evenement door te laten gaan. Maar omdat het organisatorisch de nodige moeilijkheden met zich meebracht hebben we besloten het helemaal te annuleren", laat Roy Dambacher van Jocus weten.

Timing

"De aanloop naar het evenement was wat kort", aldus Dambacher. "Maar ook de timing is wellicht niet ideaal. We merkten, ook onder leden van de vereniging, dat het moment van de cantus niet ideaal was. Misschien dat we het volgend jaar wat eerder in het seizoen willen organiseren."

Corona

Het idee voor een nieuw evenement ontstond tijdens de coronacrisis toen Jocus een soortgelijk feest organiseerde voor eigen leden. Dat was op een moment toen de coronaregels dat toelieten. Vanwege het enthousiasme toen besloot Jocus het evenement groter op te zetten. Daar komt de organisatie nu dus op terug.