Vernieuwing N270 loopt vertraging op door stikstofonderzoek

Stockfoto © iStock
Het aanpakken van de N270 tussen Deurne en Venray loopt opnieuw vertraging op. Het stikstofonderzoek gaat nog enkele weken in beslag nemen.
Dat laat de provincie Noord-Brabant aan Eindhovens Dagblad weten. Of dat ook vertraging aan Limburgse zijde oplevert, is niet duidelijk.

Natuurgebieden

Volgens het dagblad moet er eerst worden berekend of de natuur in de Peel te veel lijdt onder stikstof die bij de aanlegwerkzaamheden vrijkomt. De voorbereidende werkzaamheden gaan wel door.
Als uit het stikstofonderzoek blijkt dat dat natuurgebieden in de Deurnese Peel geen grote schade oplopen dan kunnen de wegwerkzaamheden alsnog starten. Mochten er uit het onderzoek wel negatieve effecten naar voren komen, dan loopt het project nog meer vertraging op en is er een vergunning voor de wet natuurbescherming nodig.

Schrappen bouwvrijstelling

De nieuwe vertraging komt door het schrappen van de zogenoemde bouwvrijstelling door de hoogste bestuursrechter, enkele maanden geleden. Dat is een forse tegenvaller voor de provincie Brabant. Al heeft de provincie wel nog altijd als doel om de wegaanleg zo snel mogelijk te laten beginnen.

Vernieuwing N270

Limburg en Brabant hebben al langere tijd plannen om de gevaarlijke weg aan te pakken. Op de weg tussen Deurne en Venray gebeuren regelmatig ongelukken. Met de verbeteringen moeten de leefbaarheid, verkeersveiligheid en verkeersdoorstroming verbeterd worden, aldus de Provincie Limburg. Ook de regionaal-economische ontwikkeling zou worden gestimuleerd.
Volgens de planning zou in maart de Limburgse aanbesteding van de werkzaamheden van fase 1A plaatsvinden. Daarbij worden knelpunten tussen de Leunseweg en de rotonde Oostrum aangepakt. Aan het einde van 2023 zou er van start gegaan worden met de daadwerkelijke werkzaamheden.