Kerkklokken luiden op plek aardbeving Herkenbosch

Leni Vlodrop en Huub Claessen. © L1 (Maurice de Heus)
Op het moment dat koster Leni Vlodrop vrijdag om 13:00 uur de klokken liet luiden voor Turkije en Syrië kwamen de herinneringen terug. Juist haar kerk raakte in 1992 zwaar beschadigd door een aardbeving.
"Het is natuurlijk niet met elkaar te vergelijken, we hadden hier alleen materiële schade", zo relativeert Vlodrop meteen. "Maar juist door wat hier gebeurd is in 1992, voelen we ons extra solidair met de slachtoffers in Turkije en Syrië. Verschrikkelijk wat daar gebeurd is."

April 1992

Net als veel andere kerken in Nederland, luidde Vlodrop de kerkklokken om exact 13 uur. Ze kreeg hulp van Huub Claessen, die zich de aardbeving van april 1992 nog goed kan herinneren." We lagen gewoon in bed, het was een enorme ravage overal. Toch denk je niet meteen aan een aardbeving. Maar ze hebben de toren van de kerk hier in Herkenbosch helemaal moeten vernieuwen."

Hoop

Met het luiden van de klokken hopen Vlodrop en Claessen een kleine bijdrage te leveren in de vorm van hulp aan de slachtoffers in Turkije en Syrië. "Het kan iedereen overkomen. Dat weten wij. Daarom is het zo belangrijk om nu te helpen", zo luiden de wijze woorden van de koster van de Sint Sebastianuskerk in Herkenbosch.