Nog drie aanhoudingen voor Buitenringmoord Hoensbroek

Bij de schietpartij kwam een 29-jarige man om het leven. © L1
Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Hoensbroek van mei 2021 heeft opnieuw tot aanhoudingen geleid. Woensdag en donderdag zijn nog drie mannen opgepakt.
Het gaat om een man uit Heerlen van 21 die woensdag is opgepakt, donderdag gevolgd door een man van 24 uit Nuth en een 30-jarige Heerlenaar.

Opgezet plan

Bij de schietpartij op de Schuureikenweg, bij een afrit van de Buitenring Parkstad, kwam op 2 mei 2021 een man van 29 jaar uit Aken om het leven. Deze Keyvan Pishbin werd volgens de politie waarschijnlijk eerst opzettelijk aangereden, om daarna bij het afhandelen van de schade vanuit een derde auto te worden neergeschoten. Hij overleed ter plekke.

Verdachten

In totaal zitten er nu vijf mensen vast in deze zaak. Eind januari werden in Maasmechelen al twee Heerlenaren opgepakt. Zij zitten op dit moment nog vast in België, naar verwachting worden ze volgende week overgebracht naar Nederland. Nog vier andere verdachten werden in de zomer van 2021 al aangehouden, zij zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Onderzoek

Het onderzoek in deze zaak lag anderhalf jaar stil wegens personeelsgebrek en andere prioriteiten bij de politie. Dit jaar is de zaak weer opgepakt. Dinsdag kwam het onderzoek ook aan bod bij Opsporing Verzocht. Dat heeft inmiddels zes tips opgeleverd.