Kerkraadse Manuela gedood met mes uit eigen keuken

Het huis in Kerkrade waar Manuela om het leven werd gebracht © Frank Moonen (L1)
Manuela Derksen uit Kerkrade is vorig jaar door een mes uit haar eigen keuken om het leven gebracht. Dat mes is sindsdien spoorloos.
Dat bleek vrijdag tijdens een pro forma zitting bij de rechtbank in Maastricht. Maurice P. (41), de man van Manuela, zit vast voor de moord. Zijn hechtenis werd met drie maanden verlengd.

Dood in de woning

De 34-jarige vrouw werd op maandag 7 november levenloos gevonden in haar woning in de Kerkraadse wijk Haanrade. De echtgenoot werd nog diezelfde dag aangehouden. Hij wordt ervan verdacht Manuela met meerdere messteken om het leven te hebben gebracht. Wanneer dat precies is gebeurd blijft onduidelijk. "Er zijn nog veel vragen waar we antwoord op moeten krijgen," zei de Officier van Justitie tijdens de zitting. Tijdens het laatste verhoor beriep Maurice P. zich op zijn zwijgrecht. In eerdere verhoren legde hij wel verklaringen af, zo heeft hij ook bekend zijn vrouw om het leven te hebben gebracht.

Moordwapen

Waarschijnlijk is Manuela met een van de messen uit een messenblok in haar keuken om het leven gebracht. Maar waar dat moordwapen is gebleven is voor de politie een raadsel. De verdachte zelf heeft foto's van het mes bekeken en heeft het herkend. Waar het mes is gebleven, zegt hij niet te weten.

Drank en drugs

Wat er aan de steekpartij vooraf is gegaan, bleef vrijdag onduidelijk. Justitie wil daar niets over zeggen. Mogelijk was de verdachte onder invloed van drank of drugs. De verdachte is ook onderzocht door een psycholoog en psychiater. Als hun bevindingen binnen zijn kan de zaak inhoudelijk worden behandeld. Dat zal later dit jaar zijn.