Ondergrondse hennepkwekerij vernietigd in Sittard

Agenten van de Dienst Speciale Interventies © ANP
Met een graafmachine heeft de politie in Sittard donderdag een ondergrondse hennepkwekerij vernietigd en daarna volgestort met zand.
Drie mensen zijn daarbij aangehouden.

Vuurwapen

De ondergrondse plantage werd gevonden tijdens een inval aan de Geleenderweg. Agenten hadden een tip gekregen dat daar iemand in het bezit zou zijn van een vuurwapen, wat ook bleek te kloppen. Tijdens de doorzoeking van in totaal vier huizen kwam ook de hennepkwekerij in beeld.

Onveilig

De ondergrondse plantage was volgens de politie zo onveilig gebouwd dat het niet verstandig zou zijn de kwekerij op een normale manier te ontmantelen. Het is dan ook niet duidelijk hoeveel planten er precies stonden. De elektriciteit werd in ieder geval illegaal afgetapt.

Dienst Speciale Interventies

Bij de actie kreeg de politie vanwege de veiligheid hulp van de Dienst Speciale Interventies (DSI). Deze speciale politiemensen worden ook ingezet bij bijvoorbeeld terreurzaken. De drie arrestanten zijn mannen van 29, 33 en 48 jaar oud.
De ingang naar de ondergrondse hennepkwekerij in Sittard © Politie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!