Ouders richten stichting op om school Griendtsveen te redden

Basisschool De Driehoek in Griendtsveen © L1 (Ruud van Broekhoven)
Op initiatief van ouders is donderdag Stichting Primair Onderwijs (SPO) Griendtsveen opgericht. Zo willen ouders ervoor zorgen dat de basisschool in het dorp blijft bestaan.
Met de stichting bieden de ouders een alternatief om basisschool De Driehoek over te nemen van Dynamiek Scholengroep.

Goed functionerende school

SPO Griendtsveen ziet in basisschool De Driehoek een financieel gezonde en goed functionerende school waar leerlingen, leerkrachten en ouders tevreden zijn over de onderwijskwaliteit die wordt geboden. De stichting vindt dat alle kinderen recht hebben op een basisschool in hun eigen directe omgeving en maakt zich daar hard voor. De stichting wil voor de huidige en toekomstige generaties kinderen kwalitatief goed basisonderwijs verzorgen.

Sluiten

In november 2022 kondigde het bestuur van Dynamiek Scholengroep aan dat zij basisschool De Driehoek in Griendtsveen wil sluiten. Voor een groep ouders was dat de aanleiding om samen te onderzoeken of de school overgenomen kan worden en de school onder zelfstandig bestuur kan blijven bestaan.
De stichting onderzoekt met Dynamiek Scholengroep de mogelijkheden voor een bestuursoverdracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!