L1mburg Centraal: Massaontslag bij Mercedes-callcenter

Het bedrijf in Maastricht hield zich tot voor kort nog bezig met het aantrekken van nieuwe medewerkers voor het Europese Callcenter © iStock
Parcours Amstel Gold Race 2023 bekend en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Massaontslag bij Mercedes-callcenter Maastricht

Bij Mercedes-Benz Maastricht worden 380 van de 1300 medewerkers van het Europese callcenter ontslagen. De afdeling, het Mercedes-Benz Customer Assistance Center, wordt naar Griekenland verplaatst. De vakbond FNV is geschrokken van het massaontslag en het verplaatsen van de afdeling.

Syriërs krijgen amper of geen contact met vrienden

Syrische vluchtelingen in Limburg maken zich ernstige zorgen over de situatie in hun thuisland en hun geliefden daar. De hulpverlening in het land wordt bemoeilijkt door de burgeroorlog die er al jaren woedt. Het kabinet stelt 10 miljoen euro beschikbaar voor noodhulp aan Syrië. Hannan en Faihaa volgen de berichten op de voet.

Inzamelpunten aardbeving: 'Nu even geen spullen meer brengen'

Het inzamelen van spullen voor de mensen die getroffen zijn door de aardbeving in Turkije gaat zo goed dat er een oproep wordt gedaan om geen spullen meer te brengen. Vanuit Maastricht gaan de spullen naar Venlo waar een transportbedrijf de spullen naar Turkije zal brengen; niet alleen uit Maastricht maar ook Venlo en omgeving. Er zijn inmiddels zoveel spullen dat er een tijdelijke stop op het brengen van spullen gedaan geldt.

Tbs-klinieken barsten uit hun voegen

De Tweede Kamer heeft gesproken over het tbs-systeem. Dat zit al een tijd muurvast. Klinieken barsten uit hun voegen en de wachtlijsten worden langer en langer. Een rechter legt tbs op aan mensen die delicten plegen waarbij een psychische aandoening een rol heeft gespeeld. Doel van tbs is uiteindelijk een terugkeer naar de maatschappij. In Limburg is één tbs-kliniek, de Rooyse Wissel in Oostrum. De directeur van die kliniek, Hyacinthe van Bussel, is te gast.

Parcours Amstel Gold Race 2023 bekend

Over iets meer dan twee maanden wordt de Amstel Gold race weer verreden. Woensdag heeft de organisatie bekendgemaakt dat er voor de komende editie veranderingen aan het parcours zijn.