Vijf tips over dodelijke schietpartij Hoensbroek

Bij de schietpartij kwam een 29-jarige man om het leven. © L1
Er zijn na de uitzending van Opsporing Verzocht vijf tips binnengekomen over de dodelijke schietpartij in Hoensbroek op 2 mei 2021.
De 29-jarige Keyvan Pishbin uit Aken werd die dag met pistoolschoten om het leven gebracht.

Tijdlijn

In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond deelde de politie een tijdlijn van het incident. Pishbin reed die fatale zondag vanuit zijn woonplaats naar Breda. Op de terugweg botst hij op de A76 met een auto-ambulance, een voorval dat vermoedelijk in scène is gezet. Om de schade af te handelen, volgt Pishbin de wagen. Aangekomen in Hoensbroek wordt de man vanuit een derde voertuig, een witte Volkswagen Golf, neergeschoten. Een van de betrokkenen zou, na het incident, naar een supermarkt in Nuth zijn gerend met een helm in zijn hand.

Aanhoudingen

In het najaar van 2022 startte de politie het onderzoek naar het geweldsdelict opnieuw. Begin februari werden er twee mannen van 25 en 27 jaar uit Heerlen aangehouden vanwege de zaak, allebei woonachtig in het Belgische Maasmechelen. De politie houdt er rekening mee dat er mogelijk meerdere schutters waren. Vermoedelijk heeft de schietpartij te maken heeft met verdovende middelen.
Getuigen, of mensen die de daders kennen, worden opgeroepen zich te melden bij de politie.