Schoolplein Heel wordt vergroend

Begin van het project in Heel © GroenBlauwe Revolutie
Het schoolplein van basisschool Op de Tump in Heel wordt omgebouwd tot een 'groene' speelplaats. Zowel de leerlingen als de docenten zullen, samen met een begeleider, meehelpen aan de klus.
''Er moet gespeeld kunnen worden, voldoende groen aanwezig zijn en regenwater moet goed opgeslagen en afgevoerd kunnen worden'', laat Ingrid Langenhoff, programmamanager van de GroenBlauwe Revolutie, weten. Niet alleen de duurzaamheid is belangrijk, maar met het oog op de toekomst, ook de klimaatvriendelijkheid. ''Onze kinderen verdienen een mooi avontuurlijk schoolplein waar ze veel kunnen leren en ontdekken, er is straks voor elk kind iets te beleven'', aldus Kirsten Belt, de directrice van de basisschool.
Het project is een samenwerking tussen Waterklaar, Waterschap Limburg, Waterleiding Maatschappij Limburg en het samenwerkingsverband van gemeenten in Noord- en Midden-Limburg. Zij hebben dit project opgericht met als doel binnen 6 jaar 80 procent van alle basisschoolpleinen in zowel Noord- als Midden-Limburgse gemeenten eco-bewust om te vormen.
Het verbouwen zal ongeveer een halfjaar duren, hierna wacht een feestelijke opening.