Overlast in Q-park garages Venlo: 'Niet langer acceptabel'

De overlast neemt volgens Q-Park nog altijd grotere vormen aan © Omroep Venlo
Parkeerbedrijf Q-Park luidt opnieuw de noodklok over de overlast van zwervers en drugsgebruikers in de Venlose parkeergarages. Hierbij gaat het om zes parkeergarages.
Dat meldt Omroep Venlo.
In november vorig jaar schreef Q-Park ook al een brief aan de Venlose politiek over de overlast in de garages. Sinds het versturen van die brief merken ze nog niets van enige maatregelen die de gemeente al dan niet genomen heeft, zo schrijft het bedrijf in een nieuwe brief.

Agressiviteit

“De overlast neemt nog altijd grotere vormen aan en de toon van de zwervers en drugsgebruikers verhardt. De agressiviteit en de verbale en fysieke bedreigingen nemen ontoelaatbare vormen aan”, schrijft Q-Park. Daarnaast geven ze aan dat hun medewerkers zich onveilig in en buiten de parkeergarages voelen. “Dit is voor Q-Park niet langer acceptabel.”

Lange adem

De gemeente Venlo geeft aan dat de afgelopen maanden vooral is ingezet op het doorgeleiden van dakloze arbeidsmigranten naar Stichting Barka, die hen helpt bij het (opnieuw) verkrijgen van werk en huisvesting of begeleidt naar het land van herkomst. Daarnaast zegt de gemeente dat overlast gevende daklozen veelvuldig zijn gewaarschuwd en beboet en dat er meerdere verblijfsontzettingen zijn opgelegd. "Maar deze problematiek is hardnekkig en complex", zegt een woordvoerder van de gemeente tegen Omroep Venlo. "De aanpak betreft een lange adem". Daarom zijn ze aan het werken aan een lange termijnoplossing om deze overlast in de stad terug te dringen.