Michiel Uitdehaag nieuwe burgemeester van Venray

Michiel Uitdehaag, de nieuwe burgmeester van Venray © Gemeente Venray
Michiel Uitdehaag (43) is verkozen tot de nieuwe burgemeester van Venray. Dat werd dinsdagavond tijdens een speciale raadsvergadering bekendgemaakt.
Uitdehaag (D66) is momenteel burgemeester op Texel. De officiële installatie vindt plaats nog voor de zomervakantie.

Voortouw, vertrouwen, verbinder

"We zochten een burgemeester voor en van ons allemaal. Iemand die het voortouw neemt in maatschappelijke en bestuurlijke opgaven. Die vertrouwen uitstraalt, een verbinder en een netwerker is en doortastend is op het gebied van zorg en veiligheid", zegt Henk Bisschops, voorzitter van de vertrouwenscommissie, dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. "We denken dat we die met de persoon van Michiel Uitdehaag hebben gevonden.”

Burgermeesterrol

De 43-jarige politicus is geboren in West-Brabant. De rol als burgemeester is voor Uitdehaag niet nieuw: vanaf 2016 was hij burgemeester van Texel. Daarvoor was hij wethouder in Wageningen, waar hij ook gestudeerd heeft.

Leontien Kompier

Met zijn aantreding volgt Uitdehaag de 64-jarige Leontien Kompier op. Zij was na het vertrek van Luc Winants eind 2021 ingesteld als waarnemend burgemeester.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!