L1mburg Centraal: Limburgers voor aardbevingsslachtoffers

Inzameling spullen Turkije © Guus Benders
Meeste noodopvangplekken voor asielzoekers in Limburg sluiten. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal
L1mburg Centraal van dinsdag 7 februari 2023:

Limburg in de bres voor slachtoffers aardbevingen

Na de heftige aardbevingen in Turkije en Syrië maandag komt de hulp vanuit allerlei delen van de wereld goed op gang. Ook in Limburg worden er met name vanuit de Turkse gemeenschap volop spullen ingezameld. Dat gebeurt bijvoorbeeld in Roermond waar tientallen vrijwilligers zich hebben aangeboden om hulp te bieden.

Meeste noodopvangplekken voor asielzoekers in Limburg sluiten

Na de chaotische toestanden bij het centrale aanmeldcentrum voor asielzoekers in het Groningse Ter Apel, werden vorig jaar in allerijl noodopvanglocaties ingericht voor vluchtelingen. In Limburg gebeurde dat in zes gemeenten voor bijna 600 vluchtelingen. De komende maanden zullen, zoals het er nu uitziet, de meeste locaties gaan sluiten. Maar de verwachting is dat er in het voorjaar en de zomer opnieuw duizenden plekken nodig zijn voor een nieuwe toestroom van asielzoekers.

De eerste lesdag voor LVK-winnares Tamara

Zonder stem, maar met veel nieuwe energie begon LVK-winnaar Tamara Koonings dinsdag aan haar eerste werkdag na de LVK-finale van vrijdag. Tamara is docente Nederlands aan het Sint Willebrordscollege in Deurne. Ook in Brabant werd ze met groot gejuich ontvangen.

VVV-Venlo precies 120 jaar jong

Voetbalclub VVV-Venlo bestaat vandaag precies 120 jaar. Sportverslaggever Maurice Jessen ging in de Koel bij de jubilaris langs en nam iets mee.

Letste Leedje van Chantal en Lex op nummer één

Het nummer is net verschenen maar scoort nu al goed in de hitlijsten. 'Letste Leedje', een duet van Lex Uiting uit Venlo en Chantal Janzen uit Tegelen. Het is de eerste samenwerking tussen Janzen en Uiting.