Nieuwe aangiftes; Brunssumse huisarts weer opgepakt

Foto ter illustratie. © iStock
De Brunssumse huisarts Sebastiaan van P. is dinsdag opnieuw opgepakt op verdenking van verkrachting. Dinsdag kwam er een nieuwe, vijfde aangifte binnen tegen de huisarts die eerder al veroordeeld werd.
Dat meldt De Limburger dinsdag.

Hoger beroep

In oktober werd Van P. nog veroordeeld voor drie jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod van vijf jaar voor vier verkrachtingen van drie patiënten in 2016, 2017 en 2019. Zowel Van P. als het Openbaar Ministerie (OM) gingen tegen die veroordeling in beroep. Hierdoor kon Van P. het hoger beroep in vrijheid afwachten en mocht hij gewoon aan het werk blijven.

Nieuwe aangifte

Justitie liet dinsdag weten dat er een nieuwe aangifte is binnengekomen tegen de huisarts. Het zou hier gaan om een misdrijf die in dezelfde periode heeft plaatsgevonden.

Vrijspraak

Rick Engwegen, de advocaat van Van P., eiste in oktober nog vrijspraak voor zijn cliënt en sprak over een heksenjacht. "De verklaringen van de drie patiënten zijn onbetrouwbaar", aldus de raadsman in oktober. Van P. heeft altijd alles ontkend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!