L1mburg Centraal: Het openbaar vervoer staakt

Een Arriva-bus in Sittard © L1 (Erwin Minkenberg)
Limburgse Turken en Syriërs rouwen na aardbeving. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Het openbaar vervoer staakt een week lang

Buschauffeurs en treinmachinisten in het streekvervoer werken deze week niet omdat ze geen akkoord hebben kunnen bereiken over een nieuwe CAO. Behalve tien procent meer loon, willen ze vooral een oplossing voor de hoge werkdruk. De staking begon maandagmorgen vroeg. Toch bleven niet alle bussen aan de kant, zoals ook te zien was in Venlo.

Turkse en Syrische Limburgers rouwen na aardbeving

Verdriet en grote zorgen bij Turken en Syriërs in Limburg. Het dodental na de zware aardbevingen in Turkije en Syrië loopt snel op. Sommigen hebben slecht nieuws gekregen, anderen proberen alles om informatie te krijgen over vrienden en familie.

Jacques Vriens bedreigd na steun aan auteur Lammers

Ophef, verontwaardiging en boosheid in literaire kringen, maar inmiddels ook ver daarbuiten, rondom schrijver Pim Lammers. Die zou dit jaar het gedicht van de Kinderboekenweek schrijven, maar trok zich afgelopen weekend terug na doodsbedreigingen en verwijten dat hij pedofilie zou promoten. Reden: een verhaal dat hij in 2015 al schreef over een 12-jarige jongen en zijn trainer die seksuele toenadering zoekt. Aan tafel kinderboekenschrijver Jacques Vriens. Ook hij is bedreigd, na zijn steun aan auteur Lammers.

Opnames in Steyl voor oorlogsdrama 'De Joodse Raad'

Eerder werd al een stukje Venlo omgetoverd in Amsterdam. Nu staat er een hele filmset in kloosterdorp Steyl, voor de opnames van het oorlogsdrama De Joodse Raad, een omstreden adviesorgaan dat op bevel van de Duitsers uiteindelijk meehielp met de deportaties van Joodse Nederlanders.

Terugblik op derby Roda-MVV

We zagen zondag al de doelpunten van de derby Roda JC-MVV, die door Roda met 2-1 werd gewonnen. Maar er valt nog genoeg te zeggen over die wedstrijd.