Doek definitief gevallen voor Petatte Wiel

De kenmerkende wit-rode frietkeet verdwijnt na 62 jaar van de Venlose Maaskade. © Omroep Venlo
De vermaarde Venlose frietkraam Petatte Wiel heeft na 62 jaar voorgoed de deuren gesloten.
De afgelopen jaren stond de fameuze frietkeet aan de Maaskade al vaker op het randje van de afgrond, volgens Omroep Venlo is nu begonnen met de afbraak.

Vergunning

Inmiddels is het twee maanden geleden dat het laatste frietje werd verkocht in de wit-rode snackbar. De vergunning voor de friettent liep eind vorig jaar af en de eigenaar zag te weinig perspectief om nog door te gaan. "Vol enthousiasme hebben we hier 62 jaar als een echte familiezaak de mensen geholpen, maar daar komt nu helaas een eind aan", laat eigenaar Dave Verstappen weten aan de stadsomroep.

Overleden

Na het overlijden van oprichter 'Petatte' Wiel Verstappen in 2016 nam zoon Dave het stokje over. Daarmee nam hij ook de taak over om te blijven strijden voor het unieke plekje op de Maaskade. Zowel in 2009 als 2014 dreigde de kraam te moeten wijken voor stadsvernieuwing, maar daar wist Verstappen junior een stokje voor te steken.

Benefrietconcert

Ook vanuit de stad was er veel liefde voor de frietkeet. In 2009 werd er zelfs een benefrietconcert gehouden om Petatte Wiel voor de stad te behouden. Die liefde is in de jaren daarna wel behoorlijk bekoeld. Op waarderingsplatform TripAdvisor stond Petatte Wiel uiteindelijk op een 137ste plek, van de 139 Venlose eetgelegenheden.