Video: Vies worden tijdens Limburgs Kampioen Waterstampen

Limburgs Kampioenschap waterstampen © L1 / Ruud van Broekhoven
Voor de derde keer vond in Geleen de Limburgse kampioenschappen Waterstampen plaats. Wie het hardste stampte kon in de prijzen vallen
Tijdens de coronapandemie probeerde ze in Geleen de kinderen toch naar buiten te krijgen door buitenactiviteiten te organiseren, zo werd het waterstampen bedacht. Een plas met water en stampen maar. Wie het hardste stampte was de winnaar.
Al voor de aanvangstijd is het druk in het Burgemeester Damenpark waar zo'n dertig deelnemers een gooi doen naar de titel Limburgs Kampioen Waterstampen.

Plas

In het park heeft de organisatie een plek gemaakt waar water in kan om zo te kunnen waterstampen. De organisator kijkt hoe hoog de plas water komt. Er wordt zo hoog gesprongen dat het water regelmatig moet worden bijgevuld.

Trampoline

Een van de winnaars is Elise Derks. Ze speelt graag buiten en mag vies worden van haar ouders. Ze heeft zelfs een speciaal buitenspeel-pak. Ze bedenkt zich dan ook geen moment om mee te doen. Thuis heeft ze een trampoline en dus weet ze hoe ze moet springen. Als ze haar benen optrekt tijdens het springen wordt de plons alleen maar groter. Ze mag uiteindelijk met een grote beker mee naar huis.