L1mburg Centraal: Pruuf Mar wint het LVK 2023

Winnaar Pruuf Mar © L1
Speciaal team tegen bosbranden oefent voor het eerst en Pruuf Mar wint LVK finale. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Dit is L1mburg Centraal van 4 februari 2023.

Handcrew tegen bosbranden gaat voor het eerst oefenen

De kans op natuurbranden wordt door de klimaatverandering steeds groter. Vorige zomer ging 34 hectare bos verloren door een grote brand. Een speciaal opgeleid handcrew-team van de brandweer moet nu die schade gaan beperken. Dat vergt behoorlijk wat oefening. En die training begon zaterdag.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Waterputten tegen bosbranden

Bluswater in natuurgebieden. Voor de brandweer is dat vaak een probleem, zeker bij natuurbranden die zich snel verspreiden. In natuurgebied de Weerterbergen worden daarom waterputten aangelegd. Defensie voert de klus uit omdat ze over de juiste machines beschikken.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Pruuf Mar wint het LVK 2023

Pruuf Mar uit Ysselsteyn heeft vrijdagavond in een tot de nok toe gevuld feestpaviljoen in Oostrum de 47ste editie van het Limburgs Vastelaoves Leedjeskonkoer gewonnen. Met het nummer Ojjem Blieve Hale kreeg Pruuf Mar de meeste punten (76).
Bekijk hier de hele reportage terug.

Ode aan Wendy op Wereldkankerdag

Bijna iedereen kent wel iemand die aan kanker is overleden. Op Wereldkankerdag is er aandacht voor deze ziekte waar tegenwoordig ook veel mensen van genezen. In het Toon Hermans Huis in Sittard is een aangrijpende foto-reportage te zien. Maud van Mulekom fotografeerde de laatste drie maanden van het leven van kankerpatiënt Wendy.
Bekijk hier de hele reportage terug.