L1mburg Centraal: Twee LVK-finalisten in één straat

Jeffrey Bertrams van Plekbend en Roger Vliegen van De Geliënde wonen vijf huizen bij elkaar vandaan. © L1 (Tim van der Weerden)
Statenverkiezingen met recordaantal partijen, twee LVK-finalisten in één straat in Arensgenhout. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending

Statenverkiezingen met recordaantal partijen

Een recordaantal van 20 partijen doet mee aan de Statenverkiezingen van half maart. Bij de vorige verkiezingen in 2019 deden er nog 13 partijen mee. Bij de nieuwkomers wordt geloot op welke plek op het stembiljet ze komen te staan. Dat geldt voor de plekken twaalf tot en met twintig. Enkele landelijke partijen zoals BBB, JA 21 en BVNL doen voor het eerst mee in Limburg. Dat geldt ook voor regionale nieuwkomers als Omzien! en de Limburgse Senioren Partij LSP.

Twee LVK-finalisten in één straat in Arensgenhout

Geen LVK-finalisten dit jaar uit grote steden als Maastricht, Heerlen en Weert. Het kleine dorp Arensgenhout staat dit jaar wel in de finale. Extra bijzonder: twee finalisten wonen bij elkaar in de straat. Jeffrey Bertrams van Plekbend en Roger Vliegen van De Geliënde wonen vijf huizen bij elkaar vandaan.

Nog even en de LVK-finale barst los

De finale van het Limburgs Vastelaoves Leedjeskonkoer, het LVK, begint vrijdagavond om acht uur vanuit een hal in Oostrum.

Raymond Knops neemt afscheid van Tweede Kamer

Hij vertegenwoordigde zijn partij het CDA de afgelopen 25 jaar in het gemeentebestuur van Horst aan de Maas, de regering en de Tweede Kamer. Nu vertrekt Raymond Knops uit Hegelsom uit de politiek om terug te keren naar de wereld van defensie. Donderdag nam hij geheel in stijl afscheid in Den Haag.

Nieuwe bolide voor Max

Vrijdagmiddag is het nieuwe racemonster van Max Verstappen gepresenteerd: de Red Bull Racing RB19. De onthulling vond plaats in het Amerikaanse New York.

Op weg naar Roda-MVV: de trainers

Zondag spelen Roda JC en MVV in Kerkrade tegen elkaar. We kijken in twee delen vooruit op dat duel met nu aandacht voor de beide trainers: Edwin de Graaf en Maurice Verberne. Zaterdag besteden we aandacht aan de topscorers van de twee clubs: Dylan Vente en Ruben van Bommel.