LVK-finalisten wonen bij elkaar in de straat: 'Dit is uniek'

Jeffrey Bertrams van Plekbend en Roger Vliegen van De Geliënde wonen vijf huizen bij elkaar vandaan. © L1 (Tim van der Weerden)
Geen LVK-finalisten dit jaar uit grote steden als Maastricht, Heerlen en Weert. Het kleine dorpje Arensgenhout staat dit jaar wel in de finale. Extra bijzonder: twee finalisten wonen bij elkaar in de straat.
Jeffrey Bertrams van Plekbend en Roger Vliegen van De Geliënde wonen vijf huizen bij elkaar vandaan.

Trots

De groepen zijn trots dat ze samen in de finale staan. "Dat is heel bijzonder. Ik kan me niet herinneren dat dit ooit is voorgekomen. Zo dichtbij elkaar, vijf huizen uit elkaar. Dat is uniek en geweldig om samen mee te maken", aldus Vliegen over beide finaleplekken bij het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK).

Nog een link

Er is nog een link tussen de groepen uit Arensgenhout. Maurice Pluijmakers van De Geliënde heeft het nummer van Plekbend geschreven. "Zij hebben al 19 keer in de finale gestaan, dus daarom hebben we bij hen aangeklopt", licht Jeffrey Bertrams van Plekbend toe.

'Drie bussen naar Venray'

Muziek en carnaval leven enorm in het dorpje. "Er gaan vrijdagavond drie bussen vanuit Arensgenhout en Hulsberg naar Venray. Natuurlijk met supporters voor beide groepen, maar vooral ook om er samen één groot carnavalsfeest van te maken."
De finale van het LVK is vrijdagavond live te volgen op L1 TV vanaf 20:00 uur.