Gezonde spanning en laatste voorbereidingen voor LVK-finale

Het publiek tijdens de derde halve finale van het LVK © L1 (Graatje Weber)
Terwijl zangeres Marjolein Heijltjes uit Herkenbosch zich voorbereidt op haar allereerste LVK-finale, zijn ze in Venray vrijdag nog bezig met de allerlaatste zaken om zevenduizend vastelaovendvierders te ontvangen.
Heijltjes presenteert samen met Ruud Kleinen van L1 vrijdagavond de LVK-finale in Venray. De presentatrice heeft nog weinig last van spanning zo liet ze vrijdagochtend op de radio in de L1 Nieuwshow weten. "Gezonde spanning en ik heb er heel erg veel zin in. Het is vooral heel erg spannend voor alle deelnemers die al zoveel maanden bezig zijn om dat podium te behalen en allemaal heel graag willen winnen."
De dag begon voor Heijltjes met haar dochtertje naar de opvang brengen. "Ik ben naast zangeres en presentatrice ook nog gewoon moeder. Zij gaat een dagje spelen zodat ik mijn handen vrij heb om me voor te bereiden op het LVK." Daarna staat er voor haar een afspraak bij de kapper op het programma en de allerlaatste dingen klaarleggen, daarna gaat ze richting het Paviljoen.

Laatste details

In Venray werd donderdagavond de hand gelegd aan de laatste details, maar zijn ze er helemaal klaar voor, vertelt Willie Koonings voorzitter van de Vorstenraod Rooy, de overkoepelende Samenwerkende Venrayse Vastelaovensverenigingen (SVV). De SVV organiseert dit jaar het LVK.
Volgens Koonings zullen bezoekers in eerste instantie een aantal fabriekshallen zien. "Dan zullen mensen misschien denken 'waar ben ik terechtgekomen?' Als de bezoekers dan binnenkomen, stappen ze in een grote ontvangsthal die mooi is aangekleed." Vervolgens zullen de bezoekers met de mond vol tanden staan. "Dat kan ik niet beschrijven, dat moeten ze gewoon zien", zo wil hij nog niets verklappen.

Enorme organisatie

Koonings is niet geschrokken van de hoeveelheid werk die de organisatie van het LVK met zich meebrengt. "We wisten waar we aan begonnen. We hebben in onze organisatie mensen die al twee keer eerder het LVK georganiseerd hebben, ervaring hebben met Jera On Air, een achtergrond van mensen uit de vastelaovend en vijftien verenigingen: als je dat allemaal bij elkaar optelt dan kun je dit organiseren. En er natuurlijk vertrouwen in hebben, dat het goed komt."
Net als Koonings verheugt ook Heijltjes zich op de komst van het live publiek. "Om weer heel veel mensen te zien, want het is natuurlijk alweer een tijdje geleden dat er een echt LVK was. De gezelligheid samen en het oude vastelaovendsgevoel."

Jurk

De jurk die Heijltjes in Venray zal dragen, hangt al een paar weken klaar in de kast. "Het wordt een lange rode jurk met glitters", zo verklapte ze in de L1 Nieuwsshow.