Ondervoede pony's en paard: inspectiedienst grijpt in

De eigenaresse weigerde de dieren te voeren. © de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID)
Twee pony's en één paard zijn afgelopen vrijdag door inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) uit een vervuilde stal in de gemeente Beek gehaald. De dieren zijn elders opgevangen en krijgen medische verzorging.
De hoefdieren stonden zonder voedsel op een modderig landje en in een vervuilde stal. De eigenaresse was de afgelopen maanden vaker op de vingers getikt. Ze moest de verzorging van de dieren verbeteren, maar bleek hardleers.

Eerste melding

De inspectiedienst kreeg de eerste melding over de dieren in november, na een 144-melding. De ondervoede viervoeters hadden géén schone en droge staplek. Ook waren ze besmet met een wormeninfectie. Verder had een van de pony's jeukklachten vanwege luizen.

Korte verbetering

De eigenaresse kreeg een waarschuwing waarna de verzorging tijdelijk verbeterde. Vanaf januari ging het volgens de LID weer bergafwaarts. Na de allerlaatste controle is besloten om de dieren weg te halen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!