L1mburg Centraal: Venlose blikt terug op Watersnoodramp

Herdenking Watersnoodramp in Ouwerkerk © ANP
Familie uit Haelen met drie liedjes in LVK-finale. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Dit is L1mburg Centraal van woensdag 1 februari 2023.

Venlose ooggetuige Watersnoodramp nog altijd emotioneel

Het was de grootste natuurramp uit de twintigste eeuw. Vandaag precies 70 jaar geleden overleden 1836 mensen door de Watersnoodramp in het zuidwesten van het land. Trees Driessen uit Venlo krijgt er nog steeds kippenvel van. Zij beleefde de fatale overstroming als kleine Treeske met haar familie in Raamsdonksveer.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Minister kijkt alsnog naar schrijnende gevallen hoogwater

Schrijnende gevallen van de hoogwaterramp van anderhalf jaar geleden zullen nog eens tegen het licht gehouden worden, maar de wet tegemoetkoming schade bij rampen, wordt nu niet aangepast. Dat zei minister Yesilgöz woensdagochtend in de Tweede Kamer toen de afwikkeling van de hoogwaterschade nogmaals op de agenda stond. De overheid heeft een meevaller van bijna 175 miljoen euro, terwijl nog honderden gedupeerden zitten met een grote restschuld.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Gemeentehuis Beekdaelen komt op bedrijventerrein in Nuth

Het nieuwe gemeentehuis van Beekdaelen komt te liggen op een bedrijventerrein in Nuth. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Het besluit kwam niet zonder slag of stoot tot stand, er waren meer opties en de politiek heeft er zeven jaar over gedaan om tot een besluit te komen. Uiteindelijk stemde een nipte meerderheid voor De Horsel, zoals het bedrijventerrein heet.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Familie Van Lier dit jaar hofleverancier bij LVK

Wie vrijdag het LVK wint weet niemand, maar in huize Van Lier in Haelen heerst sinds zondag het gevoel dat de buit al binnen is. Drie familieleden staan met drie verschillende liedjes in de finale. De familie Van Lier is dit jaar LVK's hofleverancier.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Volleyballers Limax bovenaan in eredivisie

De reguliere competitie zit er bijna op voor de heren volleyballers van VC Limax. De club uit Linne en Maasbracht doet het uitstekend aan kop van de eredivisie. Zo goed zelfs dat met de play offs op komst de eerste Limburgse landstitel haalbaar lijkt.
Bekijk hier de hele reportage terug.