Watersnoodfonds Limburg beëindigt hulpverlening gedupeerden

Geld van het Watersnoodfonds Limburg werd onder andere uitgekeerd voor herstel aan woning en inboedel © iStock
Na anderhalf jaar heeft het Watersnoodfonds Limburg zijn hulp aan gedupeerden van de overstromingen in juli 2021 beëindigd.
In die tijd keerde het fonds met name aan de meest kwetsbare mensen een bedrag uit van ruim 1,6 miljoen euro. Ook kregen 310 gezinnen in totaal 451 koelkasten en wasmachines.

Meer dan duizend aanvragen

In totaal werden bij het fonds meer dan duizend aanvragen voor hulp ingediend. De aanvragen waren afkomstig uit één Brabants dorp en ruim twintig Zuid- en Midden-Limburgse steden en dorpen langs de Maas en zijrivieren ervan. Geld werd uitgekeerd voor herstel aan woning en inboedel, maar ook om te voorkomen dat mensen die on- of onderverzekerd waren schulden zouden maken of in armoede terecht zouden komen.

Laatste actie

Het Watersnoodfonds is ontstaan uit inzamelingsacties van Omroep MAX en de Limburgse stichting Oet de Drup in augustus 2021, een maand na de watersnoodramp in Limburg. De laatste actie van het fonds was de schenking van een voucher van 100 euro aan 400 gedupeerden voor het Preuvenemint. "Dit is onze laatste actie", aldus het fonds in een persbericht. "Wij danken alle sponsoren, bestuursleden en vrijwilligers die bovengenoemde donaties in de afgelopen 1,5 jaar mogelijk hebben gemaakt." Maar lang niet alle nood is gelenigd, erkent het fonds. "Ondanks de hulp en ondersteuning van Watersnoodfonds Limburg zal de nasleep van de watersnoodramp de komende jaren voortduren."