Dierenverhuurder aangepakt na misstanden Arcen en Gulpen

Konijnen en cavia's van Bert's Animal Verhuur op de Hubertusmarkt in Gulpen © L1 WhatsApp
Bij de malafide dierenverhuurder Bert's Animal Verhuur in het Gelderse Appeltern is dinsdag begonnen met het verwijderen van illegale bouwwerken en andere zaken van het terrein.
De dierenverhuurder annex hondenfokker is al jaren in opspraak, en kreeg al verschillende keren te horen dat hij zijn activiteiten moest staken.

Arcen en Gulpen

Na jaren van misstanden bij het bedrijf kwam er in december schot in de zaak toen op de kerstmarkt in Arcen geiten, alpaca's, schapen, een pony en een ezel in beslag werden genomen. 'Bert' had de dieren op een onjuiste manier vervoerd. In november gebeurde dat ook al op de Hubertusmarkt in Gulpen. Na het incident op de kerstmarkt kwam de gemeente West Maas en Waal, waar Appeltern onder valt, in actie. Die eiste in eerste instantie dat eerder opgelegde dwangsommen moesten worden betaald, nu is ze begonnen met het ontruimen van het terrein.

Dierenwelzijn

Volgens de gemeente heeft de dierenverhuurder geen bezwaar gemaakt tegen besluit tot innen van de dwangsommen. Ook is geen juridische procedure gestart. De gemeente gaat dat bedrag dus innen en heeft ondertussen nieuwe dwangsommen opgelegd van in totaal 225.000 euro. Tegen de verhuurder en hondenfokker lopen ook rechtszaken wegens overtredingen op het gebied van dierenwelzijn.