Nipte meerderheid voor nieuwbouw gemeentehuis in Nuth

Het gemeentehuis van Beekdaelen in Nuth © L1 (Erwin Minkenberg)
De gemeente Beekdaelen wil een nieuw gemeentehuis laten bouwen op industrieterrein De Horsel in Nuth.
De gemeenteraad heeft dinsdagavond, tegen de verwachting in, niet ingestemd met het voorstel van het college dat het gemeentehuis graag in Oirsbeek had gezien.

Verdeeldheid

De stemming verliep niet zonder slag of stoot. Het was te verwachten dat de oppositiepartijen PvdA, GroenLinks, D66 en de VVD tegen het plan waren, maar ook in de coalitiepartijen waren voor- en tegenstanders wat betreft de nieuwbouw. Bij de Vernieuwingsgroep, maar zeker ook bij Beekdaelen Lokaal was er verdeeldheid over de locatie waarop gebouwd moest worden.

Drie opties

Er werd gedebatteerd over de drie mogelijke opties: renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van het bestaande gemeentehuis in Nuth, nieuwbouw op industrieterrein De Horsel en nieuwbouw in Oirsbeek. Tijdens de stemrondes verdween als eerste het in stand houden van de bestaande gemeentehuizen van tafel. Daarna bleek dat, mede door de stem van de PvdA, het plan voor nieuwbouw bij De Horsel met 13 stemmen voor en 12 stemmen tegen aangenomen was.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!