L1mburg Centraal: Schade hoogwaterramp lager dan verwacht

Overstroming in Valkenburg. © L1 (Sjors Abeling)
Protest tegen sluiting medisch kinderdagverblijf en schade hoogwaterramp lager dan verwacht. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending

Schade hoogwaterramp lager dan verwacht

Het lijkt erop dat de hoogwaterramp van juli 2021 veel minder schade heeft veroorzaakt dan in het begin werd gedacht. Vlak na de ramp werd nog gesproken over bedragen van 1 tot 1,5 miljard euro. Uit cijfers van het kabinet blijkt nu dat het Rijk en verzekeraars samen 383 miljoen euro kwijt zullen zijn aan de wateroverlast.
Bekijk hier de hele reportage

Waar komt het nieuwe gemeentehuis van Beekdaelen?

Waar komt het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Beekdaelen? Over die vraag liggen raadsleden en wethouders al maandenlang met elkaar in de clinch. De gemeente ontstond in 2019 door een fusie tussen Onderbanken, Nuth en Schinnen, allemaal met een eigen gemeentehuis. Dat moet er nu dus één worden, maar waar?
Bekijk hier de hele aflevering

Protest tegen sluiting medisch kinderdagverblijf

Medewerkers en ouders van het medisch kinderdagverblijf (MKD) in Zuid-Limburg protesteerden dinsdagmiddag tegen de aangekondigde sluiting. Volgens hen komt het doel om kinderen zo veel mogelijk het reguliere onderwijs in te laten stromen hiermee onder druk te staan. Deborah Groen is moeder van twee kinderen die op anderhalf jarige leeftijd een zware ontwikkelingsachterstand hadden. Na ruim twee jaar in het MKD in Limbricht konden haar kinderen naar het reguliere onderwijs.
Bekijk hier de hele reportage

Documentaire over werk Ruben L. Oppenheimer

Ruben L. Oppenheimer is één van de toonaangevende politiek cartoonisten in ons land. Zijn werk leidt niet alleen tot discussie, maar de laatste jaren ook tot intimidatie en bedreigingen aan zijn adres. Dus wordt de prijs die de Maastrichtse cartoonist betaalt voor het uitdragen van zijn mening steeds hoger. Daarover gaat een nieuwe documentaire, komende donderdag te zien op NPO 2.
Bekijk hier de hele reportage

MVV-directeur Erik Noor vertrekt per 1 mei

Erik Noor, algemeen directeur van MVV, vertrekt per 1 mei. Na een periode van drie jaar kan hij, naar eigen zeggen, niet meer verder brengen en is het tijd om op te stappen.
Bekijk hier de hele reportage