Onderzoek naar illegale sigarettenfabriek levert niets op

Apparaten om sigaretten te maken. © L1
Het onderzoek naar een grote illegale sigarettenfabriek in Herkenbosch heeft niet geleid tot aanhoudingen. De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD heeft het onderzoek afgesloten.
De fabriek, die in werking was, werd in maart vorig jaar ontdekt. Volgens de FIOD ging het om de grootste vangst ooit.

Duizenden kilo's

Er werd beslag gelegd op 150.000 kilo illegale tabak, waarmee alleen al aan accijns tussen de 20 en 25 miljoen euro gemoeid zou zijn. De productielijn en de handelswaar werden gevonden in een loods op een industrieterrein aan de Veldweg in Herkenbosch.

Verbranden

Volgens de FIOD waren er twintig trucks nodig om al het spul naar de verbrandingsoven te brengen. De sigaretten waren vermoedelijk bedoeld voor de Britse markt, waar de accijnzen hoger zijn dan in Nederland. Het onderzoek naar de opdrachtgevers heeft verder niets opgeleverd.
Ook enkele werklui die in de fabriek aanwezig waren, zijn niet meer opgespoord. Vlak voordat de douane de fabriek ontdekte, ontsnapten ze via een gat in het hek. Waarschijnlijk waren het werklui afkomstig uit Oost-Europa.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!