Maastrichtse bonbons voor prinses Beatrix

Afbeelding ter illustratie
Meester-Chocolatier Geert-Jan Heesterbeek uit Maastricht heeft in opdracht van Johan Vlemmix speciale bonbons gemaakt voor prinses Beatrix, om haar 85ste verjaardag te vieren.
Heesterbeek maakte de bonbons op maat voor de prinses: de bonbon is gebaseerd op Schwarzwälder Kirschtorte, het favoriete taartje van prinses Beatrix.

Koninklijk huis

De meester-chocolatier levert doorgaans chocolade aan restaurants, maar hij heeft ook particulieren als klant. Eén van hen is het Koninklijk Huis. De chef-kok van Paleis den Bosch weet het adres in Maastricht goed te vinden.
Toen Koningsdag 2020 in het water viel, bracht de chocolatier 'koninklijke bonbons' naar Den Haag. Het koninklijke bedankje dat hij daarvan heeft gekregen, hangt sindsdien aan de muur in zijn zaak.

Last minute

Om debonbons voor prinses Beatrix een speciale verpakking te geven, hadden Vlemmix en Heesterbeek iets leuks bedacht: kasteel Drakensteyn. Die werd last-minute door een 3d printer geprint. Omdat de geur van plastic langzaam weggaat, had het kasteeltje eigenlijk een tijdje moeten blijven liggen, maar daar was geen tijd voor: maandag werd het kasteel namelijk geprint.
Omdat chocolade geurtjes absorbeert, werden de bonbons luchtdicht verpakt en in het miniatuur kasteeltje geplaatst. Dat lukte op het laatste moment. Vlemmix overhandigde de bonbons dinsdag persoonlijk aan de prinses, liet hij aan Heesterbeek weten.