Nazivlaggen in Venloos park vanwege filmopnames

Voor de leerlingen van de Montessorischool in Venlo was het dinsdagmorgen schrikken, toen ze aan de gevel van een gebouw ineens hakenkruisvlaggen zagen wapperen.
Reden voor de nazivaandels zijn opnamen voor de nieuwe oorlogsserie The Jewish Council. Een villa in het Venlose Wilhelminapark is het decor, meldt Omroep Venlo.

Verrassing

Bij de naastgelegen Venlose Montessorischool werden ze dinsdagochtend verrast door de vlaggen met hakenkruis. Het schoolplein grenst aan het pand waar de serie wordt gedraaid. "Helaas wisten wij dit ook niet eerder. Anders hadden wij u en de kinderen geïnformeerd. Voor sommigen was het even schrikken", schrijft de school in een bericht aan ouders.
Joodse Raad
The Jewish Council
vertelt het verhaal van De Joodse Raad. Dit adviesorgaan werd door de Duitse bezetter in de Tweede Wereldoorlog opgericht. De raad moest een doorgeefluik vormen voor anti-joodse maatregelen in de oorlog. Later groeide het uit tot een lugubere organisatie ten dienste van de efficiënte deportatie van meer dan 100.000 Joodse Nederlanders.
[video:]

Afgesloten

De opnames zijn inmiddels in volle gang. Het Wilhelminapark is daarvoor afgesloten. Producent is het Amsterdamse Lavitate Film, dat eerder ook verantwoordelijk was voor de oorlogsfilm De slag om de Schelde. Naast de vlaggen met hakenkruizen zijn er auto's uit de jaren veertig te zien en acteurs in kleding uit die tijd.