L1mburg Centraal: Roermond heeft weer stationsrestauratie

StationsHuiskamer in de voormalige restauratie. © Guus Benders (L1)
Gedupeerden Car Driver Deals wachten nog steeds op geld en Gekke Maondaag 'gewoon' weer in januari. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal
Bekijk hier de hele uitzending

Gedupeerden Car Driver Deals wachten nog steeds op geld

Het is waarschijnlijk een van de grootste oplichtingszaken in Limburg ooit. Het autoleasebedrijf Car Driver Deals in Maasbracht maakte ruim 1400 slachtoffers. Ze betaalden een leaseauto vooruit, maar moesten hun auto inleveren en waren het geld kwijt. De totale schade bedraagt rond de 25 miljoen euro. Waar dat geld naartoe is weet niemand. De gedupeerden kunnen hoogstwaarschijnlijk fluiten naar hun geld.

Roermond heeft weer een stationsrestauratie

Het station in Roermond is 160 jaar oud en daarmee is het één van de oudste stations van het land. Na een flinke verbouwing is het in oude luister hersteld. Zo heeft het gebouw, net zoals vroeger, weer een stationsrestauratie.

Gekke Maondaag weer in januari

Vorig jaar was het voor het eerst in de geschiedenis dat Gekke Maondaag in Velden niet in januari, maar door corona, in mei werd gevierd. Dit jaar kan Gekke Maondaag weer gevierd word zoals het traditioneel bedoeld is, namelijk de laatste maandag van januari. Dat begon in de morgen met de kinderoptocht. Het feest heeft alles weg van carnaval maar is van oorsprong niet verbonden aan het traditionele carnavalsseizoen.

Kelly, prinses tussen de prinsen

Er is heel wat over te doen, de eerste prinses carnaval van Venlo. Die eer gaat naar Europarlementariër Vera Tax, die sinds tien dagen door het leven gaat als Prinses Vera I van carnavalsvereniging De Gaaskaetel. Voor Venlo dus een primeur. Maar Vera Tax is natuurlijk niet de eerste vrouwelijke prinses van de provincie. Kelly Pelzer uit Sittard bijvoorbeeld, brak vorig door het glazen carnavalsplafond. Zij was de eerste prinses van C.V. De Narre in de Sittardse wijk Overhoven.

Belangrijke zege Fortuna bij Cambuur

Fortuna Sittard sloot zondagavond een belangrijke week met een 2-1 overwinning op Cambuur af. In de tweede helft werd een penalty voor Cambuur, na ingrijpen van de VAR, omgezet in een een penalty voor Fortuna Sittard, het sleutelmoment in de wedstrijd.