Video: explosieven plofkrakers tot ontploffing gebracht

Explosieven tot ontploffing gebracht. © L1
De explosieven die maandagochtend bij een inval in een garagebedrijf in Roermond werden gevonden, zijn op een terrein in de buurt van Asenray tot ontploffing gebracht.
Een grote politiemacht viel maandagochtend binnen bij het garagebedrijf op bedrijventerrein Heide-Roerstreek in Roermond in verband met een groot onderzoek naar plofkraken in Duitsland. Bij de garage werden explosieven gevonden.

Explosieven

Militairen van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben de springstoffen meegenomen naar een terrein in de buurt van Asenray, waar ze vervolgens zijn opgeblazen en onderzocht.
In Posterholt werd op het moment van de inval iemand aangehouden en ook in Utrecht kwam de politie in actie voor deze zaak.

Plofkakers

De Duitse politie is een bende plofkrakers op het spoor die sinds 2021 verantwoordelijk zou zijn voor een reeks opgeblazen geldautomaten in de Zuid-Duitse deelstaten Beieren en Baden-Württemberg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!