'Mansluujzitting unieke ervaring voor carnavalsprinses'

Kelly Pelzer © L1
Carnavalsprinses Kelly Pelzer beleefde dit weekend voor het eerst -en laatst- de 'mansluujzitting' in Sittard-Geleen. "Het was wel spannend."
Kelly Pelzer werd afgelopen jaar uitgeroepen tot de eerste carnavalsprinses van CV De Narre in Sittard. Door alle coronamaatregelen was ook het carnavalsseizoen beperkt. Dit weekend maakte ze Kelly voor het eerst haar opwachting tijdens de Mansluujzitting.

'Geweldige middag'

"Toen ik met de Raad van Elf op onze eigen muziek mocht opkomen, zakten de zenuwen langzaam weg. Het was een geweldige middag. Dat er soms grappen tussen zitten die misschien minder geschikt zijn voor vrouwen, dat moet je met een korreltje zout nemen. Het betekent niet dat ik er niet om kan lachen", zegt Kelly.

Commotie

Pelzer verbaast zich over de commotie die afgelopen week ontstond, nadat in Venlo de prinsessen Vera en Sandra voor het eerst als prinselijke hoogheid de vastelaovend ingingen. De Limburgse discussie bereikte dinsdag zelfs NPO Radio 1.
"Ik had als kind al de droom om ooit prinses te worden. Ik vroeg ook aan mijn vader: waarom kan een meisje geen prins worden. Hij verwees dan naar de traditie. Dat vond ik zo oneerlijk. Daarom ben ik blij dat ik tien jaar later de eerste prinses ben geworden, hier in Sittard. Ik ben me wel heel bewust van die rol, van wat het betekent."

Coronajaar

Doordat corona een streep zette door een groot deel van carnaval, mag prinses Kelly nog een jaar langer regeren over het Narre-rijk in Sittard. "Daar ben ik heel blij mee. We gaan ook naar basisscholen, vorig jaar ook al. Dan zie ik wel kleine meisjes die naar mij wijzen. 'Kijk, dat is de prinses.' Ik hoop dat mijn voorbeeld wat dat betreft nog veel navolging krijgt."