Historische elementen station Roermond in ere hersteld

Heropening van het station in Roermond. © Guus Benders (L1)
De ingang van het station in Roermond is de afgelopen maanden gerenoveerd. De ingang is verbreed en veel historische elementen zijn weer in oude glorie hersteld. Maandag werd het station feestelijk heropend.
De verbouwing van de stationsentree ging bijna een jaar geleden van start.

Historische grandeur

"De architect heeft oude foto's van het station bekeken en een ontwerp gemaakt dat de oude grandeur van het station weer terugbrengt. Uitgangspunt was dat het gebouw zoveel mogelijk in zijn originele staat teruggebracht werd", vertelt stationsmanager Ger Pagters.
De Kiosk is verdwenen, maar reizigers kunnen vanaf maandag in de voormalige restauratie terecht voor een hapje en een drankje. Daar zijn ook extra voorzieningen gerealiseerd die bij deze tijd passen, zoals stopcontacten en gratis wifi.

Bijzondere vondst

Tijdens de werkzaamheden werden boven het plafond van de oude wachtkamer oude dienstvoorschriften uit 1887 gevonden. "Daar staat in op welke treinen gewacht moest worden zodat reizigers hun aansluiting konden halen", legt Pagters uit.
Het boekje was bij de feestelijke opening maandag te zien in een expositie over de transformatie van het station. Reizigers kregen ansichtkaarten uitgedeeld met afbeeldingen van één de oudste treinstations van Nederland, toen en nu.