Dit zijn de 20 finalisten van het LVK

De Bertha Paulissen Troffee op het LVK 2022 in Venray. © L1 (Graatje Weber)
In de L1 studio in Maastricht hebben L1 en de Stichting LVK zondagavond bekendgemaakt welke 20 vastelaovesliedjes zijn doorgedrongen tot de finale van het 47ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoers (LVK).
In de finale staan zes nieuwkomers; Wild Vleisj en Ivo van der Bijl uit Elsloo, D’r Tim uit Kerkrade, Oet de Maot uit Venlo, Verrekkes Moj uit Venray en Sjöppe Aos uit Heel.

Maastricht-Heuvelland

Opvallend is dat er maar één liedje uit de regio Maastricht-Heuvelland is doorgedrongen tot de finale. Dat nummer komt uit Oost-Maarland en wordt gezongen door de broers Niels & Kay. Volgens de reglementen van de liedjeswedstrijd moet iedere regio van Limburg minimaal éénmaal vertegenwoordigd zijn in de finale.
Onder de afvallers zitten bekende artiesten als Andy & Roy, La Bamba, De Toddezek, Fiorenza, Paul & Leo en De Kloomp. In de finale staan geen liedjes uit Maastricht, Weert, Heerlen en Grubbenvorst, plaatsnamen die voorgaande jaren regelmatig te horen waren in een eindronde. Wel in de finale staan de oud LVK-winnaars Spik en Span uit Susteren, Hoondervel uit Haelen, De Geliënde uit Hulsberg en W-Dreej uit Venlo.

Live-uitzending

In een live televisie-uitzending op L1 werd voor het eerst via computers en laptops verbinding gemaakt met alle 60 halvefinalisten. Ook voor het eerst in de geschiedenis van het LVK werd de volgorde van optreden tijdens de finale geloot.
Dat levert de volgende finale met 20 liedjes die vrijdag 3 februari 2023 te horen zijn in een feestpaviljoen in Venray:

Finale live te volgen bij L1

Uiteraard zit je vrijdagavond tijdens de finale van het LVK bij L1 weer op de eerste rij: van de eerste noot van het openingsnummer tot de confetti bij het winnende liedje, alles is live te volgen via L1 TV, L1 Radio en de kanalen van L11 Alaaf!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!