L1mburg Centraal: Haelense opgepakt bij klimaatprotest

Bij het protest zijn honderden mensen opgepakt. © ANP
Nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Kritiek op aanpak hoogwaterbestrijding

De aanpak van de hoogwaterbestrijding gaat veel te langzaam. Het ontbreekt aan regie en leiderschap. Dat vindt een aantal actiegroepen in het stroomgebied van de Geul. De overheid moet actie ondernemen om een nieuwe watersnood te voorkomen.

Problemen als jeugdzorg stopt bij 18 jaar

Mika vierde deze maand zijn 20e verjaardag. Die verliep aanzienlijk rustiger dan zijn 18e. Hij was destijds onder de hoede van Bureau Jeugdzorg, maar die begeleiding viel weg toen Mika 18 werd. Daarin is Mika niet alleen. 65 procent van de jongeren met intensieve begeleiding ziet die behandeling wegvallen. De stichting Het Vergeten Kind wil die grens loslaten.

Opgepakt bij klimaatprotest

Klimaatactiviste Silvia Tuenter uit Haelen is samen met zo'n 800 andere actievoerders opgepakt tijdens het protest op de A12 in Den Haag. Ze voerden actie tegen de subsidies voor fossiele brandstoffen.

Winnaar TVK 2023

Cheyenne uit Oirsbeek heeft gisteravond het Tiener Vastelaovend Konkoer gewonnen. Ze won met het liedje 'Vastelaoves-Teenage-Druijme'.

Mahadi Abdi Ali wil naar OS Parijs 2024

Deelname aan de Olympische Spelen is voor atleten een droom. De in Stein geboren en getogen Mahadi Abdi Ali gaat de komende tijd alles op alle zetten om er in 2024 bij te zijn in Parijs.
Bekijk hier de hele uitzending.