Edith Schippers weg als voorzitter pensioenfonds DSM

Edith Schippers bij de eerste steenlegging van nieuwe DSM-kantoor in Maastricht, september 2022 © ANP
Edith Schippers vertrekt als voorzitter van het pensioenfonds DSM en stelt zich niet verkiesbaar voor een nieuwe termijn.
Dat schrijft pensioenvakblad PensioenPro.

Pensioenpot uitgehold

NRC onthulde vorige week dat Schippers een document heeft achtergehouden waarin zou staan dat DSM zelf verantwoordelijk is voor de slechte dekkingsgraad van het pensioenfonds van het Limburgse bedrijf. Toenmalig chemiebedrijf DSM zou geld uit de pensioenpot hebben gebruikt voor moderniseringen en een nieuwe koers, maar vulde dat later niet meer aan.

Demonstratie

Daardoor zijn de pensioenen van oud-DSM'ers al vijftien jaar niet of nauwelijks meer gecorrigeerd voor inflatie. Voor oud-topman Feike Sijbesma werd een uitzondering gemaakt: hij kreeg een extra storting van 2 miljoen euro in zijn pensioenpot. Uit onvrede over deze gang van zaken werd vrijdagmiddag nog gedemonstreerd bij het DSM-hoofdkantoor in Heerlen.
Schippers keert ook terug in de politiek. De voormalige minister van Volksgezondheid wordt lijsttrekker voor de VVD in de Eerste Kamer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!