Hoge pauselijke onderscheiding voor bedevaartdirecteur Dols

Olivier Dols © L1
Scheidend bedevaartdirecteur Olivier Dols (64) uit Maastricht heeft zaterdag een hoge pauselijke onderscheiding ontvangen. Hij is door paus Franciscus benoemd tot Ridder in de Orde van Sint Silvester.
De onderscheiding is zaterdag uitgereikt tijdens een eucharistieviering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.

Huis voor de Pelgrim

Dols krijgt de onderscheiding bij zijn afscheid als directeur van de bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim. Hij is ruim 30 jaar directeur geweest van de stichting die jaarlijks bedevaarten naar Lourdes, Rome, Santiago, Israël en andere katholieke bedevaartoorden organiseert. Aan de bedevaarten nemen elk jaar zo'n 4000 pelgrims uit heel Nederland deel.

Andere functies

Vanuit zijn functie was Dols ook vele jaren bestuurslid van de Federatie van bedevaartorganisaties in de Benelux. Daarnaast is Dols ook enkele jaren directeur/gedelegeerd bestuurder geweest van het Bisschoppelijk Centrum Rolduc in Kerkrade. In zijn vrije tijd heeft hij zich onder meer ingezet voor de Alzheimerstichting en voor zorgcentrum De Keerderberg in Cadier en Keer. Hij is nog steeds actief als kerkbestuurslid en als bestuurslid van de Stichting Mgr. Schrijnen Huis.

Sint-Sylvester

De ridderorde van Sint Silvester is een van de hogere pauselijke onderscheidingen. De orde werd in 1841 ingesteld door paus Gregorius XVI. De orde wordt verleend aan mensen die zich op het vlak van kerk en samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.