Poortjes en meer beveiliging na miljoenenroof TEFAF

De vijf verdachten van de TEFAF-overval © Politie
Kunstbeurs TEFAF in Maastricht schroeft de beveiliging flink op. Zo komen er dit jaar detectiepoortjes bij de ingang en mogen grote tassen niet meer naar binnen.
Lang heeft de organisatie van TEFAF deze vorm van beveiliging willen vermijden.

Publieksvriendelijk

De op het oog ontspannen beveiliging moest de kunstbeurs zo publieksvriendelijk mogelijk te houden. Nu gaat de organisatie toch overstag. Met het exacte beveiligingsplan treedt de organisatie nooit naar buiten. Wel is duidelijk dat de beveiliging opgeschroefd is. Dit alles volgt na de brutale juwelenroof vorig jaar tijdens de kunst- en antiekbeurs.

Miljoenenroof

Op 28 juni sloegen vier mannen toe. Met hamers sloegen ze vitrines in, ze dreigden met wapens en vertrokken daarna op elektrische stepjes. Volgens het bureau dat onderzoek doet, is er een collier met een ’vivid’ gele diamant van 114 karaat gestolen. De precieze waarde daarvan is onduidelijk. Het zou gaan om een waarde van 27 miljoen, maar deze zou volgens het onderzoeksbureau lager liggen.
De komende editie van TEFAF Maastricht vindt plaats van 11 tot en met 19 maart.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!