Limburgse (18) aangehouden voor drie aanslagen in België

In België werden drie aanslagen gepleegd. © iStock
Een 18-jarige vrouw uit Nederlands-Limburg is samen met vijf andere jongeren tussen de 17 en 19 jaar, afkomstig uit Belgisch-Limburg, aangehouden in België voor drie aanslagen met vuurwerkbommen.
Dat meldt de Belgische krant het Belang van Limburg. De aanslagen werden gepleegd in Brasschaat en Maasmechelen.

Huiszoekingen

De politie heeft de vrouw uit Limburg aangehouden samen met haar 19-jarige vriend uit Maasmechelen. Ze verschijnen vrijdag voor de Belgische rechter. Waar de vrouw precies vandaan komt, is niet bekend gemaakt. Na huiszoekingen werden er nog vier personen aangehouden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Afgelopen weekend ontplofte een vuurwerkbom aan de gevel van een kantoorpand met ruim veertig kantoren op de Bredabaan in Brasschaat. De voordeur en twee ramen raakten zwaar beschadigd door de explosie. De gevel raakte zwartgeblakerd, er raakte niemand gewond.

Maasmechelen

In het kantoorpand in Brasschaat zit een transportbedrijf gevestigd waarvan de eigenaar wegens een lopend drugsdossier in de cel zit. De politie linkte de explosie in Brasschaat al snel aan twee eerdere aanslagen in Maasmechelen. Er werden huiszoekingen gedaan in de gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen en Lanaken.
Bij de invallen vond de politie spullen die gelinkt konden worden aan de aanslagen. De aanslagen werden allemaal gepleegd met zwaar explosief vuurwerk van het type Cobra.