98 fietsen voor bovengrondse vakschool Heerlen

Gedeputeerde Ad Roest bracht een bezoek aan de bovengrondse vakschool WerkvoorHeerlen. © L1 (Pascal Courbois)
De provincie heeft donderdagochtend 98 nieuwe fietsen gegeven aan Stichting Leergeld in het kader van het project 'Ieder kind een fiets'.
Gedeputeerde Ad Roest bracht een bezoek aan de bovengrondse vakschool WerkvoorHeerlen. Gebruikte kinderfietsen worden in deze werkplaats opgeknapt en beschikbaar gesteld aan gezinnen die het niet breed hebben en daarom geen fiets kunnen aanschaffen.

Fijn voor de gezinnen

De Stichting die de nieuwe fietsen donderdag kreeg, is blij met de donatie van de provincie. Tiny Beenackers-Oomen is voorzitter van Stichting Leergeld Parkstad. "Wij kunnen deze 98 kinderfietsen meteen doorgeven aan de gezinnen. De eenmalige donatie van nieuwe fietsen geeft ons tijdelijk lucht. Zo kunnen we met nieuwe energie weer door met onze kerntaak: het creëren van gelijke kansen", vertelt Beenackers-Oomen.
"Het belangrijkste daarvoor is dat mensen in de schuur kijken of ze nog een gebruikte fiets, het liefst een kinderfiets, hebben staan die wij mogen laten opknappen en doorgeven aan een kind. Dat is dan ook de oproep die wij vandaag doen.“

Economie stimuleren

Met de schenking van de fietsen worden niet alleen de gezinnen ondersteund die zelf geen fiets kunnen kopen, maar ook de plaatselijke ondernemers varen er wel bij. Zo moeten de fietsen regelmatig naar een fietsenmaker voor onderhoud. En kunnen de fietswinkels die meedoen aan het project van Stichting Leergeld, waarbij gezinnen waardebonnen kunnen krijgen om een fiets te kopen, meer fietsen verkopen.