Man slaapt in tentje in bos: been aan het afsterven

De man, afkomstig uit Polen, sliep bij de bossen bij het voormalig Floriadeterrein. © Handhaving Venlo
Twee handhavers uit Venlo hebben afgelopen week een dakloze man naar de spoedpost gebracht. Hij sliep al enkele dagen in een tentje. Zijn been liep - waarschijnlijk door de kou en gebrek aan sanitair - een infectie op en was al deels aan het afsterven.
Dat meldt de handhaving op Instagram.

Floriadeterrein

De man, afkomstig uit Polen, sliep in de bossen bij het voormalig Floriadeterrein. Het ging niet goed met hem. Vanwege een infectie aan zijn been kon hij niet meer lopen. De boa's zochten contact met verschillende hulpverleningsinstanties, maar vingen bot. "Het kwam er op neer: laat hem daar maar zitten", schrijft de handhaving.
Met veel geduld en praten lukte het de boa's om de man naar de spoedpost te brengen, waar hij werd behandeld aan zijn been. Daar bleek dat zijn been al deels was afgestorven door een infectie en de kou.

Schoenen

Na de behandeling werd de man afgezet bij de plaatselijke nachtopvang; ook heeft hij een nieuw paar schoenen gekregen.
De man sliep in december ook al enkele nachten op dezelfde plek in het bos: toen werd hij door handhaving gevraagd te vertrekken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!