Code oranje vanwege gladheid door ijzel afgelopen

Strooien vanwege gladheid. © iStock
Voor Limburg gelde donderdagochtend code oranje vanwege de gladheid die was ontstaan door ijzel. Het KNMI waarschuwde dat de gladheid kon aanhouden tot in de middag.
Ook in Brabant en Gelderland werd code oranje afgegeven voor in de ochtend. In sommige provincies in de rest van het land is nog code geel van kracht; ook in Limburg. Dit duurt tot donderdagmiddag.

Sneeuw en ijzel

In Noord- en Midden-Limburg zijn in de ochtend perioden van lichte regen en natte sneeuw. In de loop van de middag wordt het droog. In Zuid-Limburg kan het tot het einde van de middag licht sneeuwen en regen. Daardoor houdt de gladheid hier langer aan. Bekijk het uitgebreide weersvooruitzicht.

Pas je snelheid aan

"Mensen moeten vooral opletten: hou afstand, pas je snelheid aan. Rijkswaterstaat strooit op de snelwegen. Maar de combinatie van zeer open asfalt met regen en ijzel, betekent dat het zout niet altijd zijn werking kan doen", waarschuwt een woordvoerster van Rijkswaterstaat op L1 Radio.

Ongelukken door gladheid

Op de A77 botsten vanwege de gladheid drie auto's op elkaar. De snelweg is daardoor richting Nijmegen dicht en dat zorgt voor lange files. Ook op de A73 is bij Beesel een ongeval gebeurd. Dit zorgt voor vertraging vanaf knooppunt Tiglia.
Op donderdagen is het doorgaans al vroeg druk op de weg, door de gladheid kan het extra druk worden, waarschuwt de ANWB. Bekijk de actuele situatie op de Limburgse wegen.