Naar Max Verstappen kijken? Dat wordt duurder bij Viaplay

Max Verstappen op het Braziliaans asfalt. © Red Bull Content Pool
Streamingdienst Viaplay, die in Nederland onder meer Formule 1-races met Max Verstappen en voetbal uit de Engelse Premier League uitzendt, wordt binnenkort duurder.
Telecombedrijven KPN en VodafoneZiggo, die Viaplay-abonnementen aanbieden aan hun klanten, bevestigen berichtgeving hierover door verschillende media.

Omhoog

Een Viaplay-abonnement kost nu nog 13,99 euro per maand. Vanaf 1 maart stijgt die prijs naar 15,99 euro. VodafoneZiggo laat weten die prijsverhoging te volgen. Voor KPN-klanten wordt de tariefwijziging pas per 1 juli doorgevoerd, zegt woordvoerster van KPN. Volgens haar heeft dat te maken met afspraken tussen Viaplay en het telecombedrijf. Viaplay zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Klagen

De streamingdienst werd op 1 maart vorig jaar in Nederland gelanceerd. Daarmee ging Viaplay de concurrentie aan met gevestigde namen zoals betaalzender ESPN en streamingdiensten als Netflix, Videoland en Disney+. In oktober had de dienst al meer dan 1 miljoen Nederlandse abonnees. Dit ondanks dat de introductie van Viaplay niet vlekkeloos verliep. Met name fans van de Formule 1 klaagden maandenlang over slechte streams. In juni werd bekend dat Viaplay sommige klanten daarvoor ging compenseren.