Drukkere dagen in ziekenhuizen door winters weer

Het gros van de Limburgse ziekenhuizen zagen meer slachtoffers binnenkomen door het winterse weer © iStock
Limburgse ziekenhuizen zagen de afgelopen week een toename in slachtoffers door winters weer. Door de gehele provincie kwamen er dagelijks tientallen slachtoffers binnen met botbreuken, kneuzingen en soms zelfs een hersenschudding.
Zo kwamen er verschillende slachtoffers binnen die gevallen waren met de fiets door gladheid.

Extreme trauma's

Maastricht UMC+ spreekt van flinke, maar beheersbare drukte. "Het ging hier vooral om botbreuken en kneuzingen. Maar ook kwamen er patiënten binnen met extreme trauma's waar direct een operatie nodig was", aldus een woordvoerder van het medisch centrum.

Rustiger

Waar het gros van de Limburgse ziekenhuizen toegeeft dat de afgelopen dagen drukker waren laat het Sint Jans Gasthuis in Weert weten dat het juist rustiger was. "Op de Spoed Eisende Hulp (SEH) hebben ze juist minder patiënten gehad en ook niets gerelateerd aan het weer. Het lijkt erop dat mensen de straat niet op durfden door het winterse weer."

Code oranje

Dat er minder mensen de straat op gaan, ziet ook het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. "Als er specifiek is gewaarschuwd voor het weer, bijvoorbeeld met code oranje, zie je dat mensen voorzichtiger worden en dus eerder binnenblijven. Die code afgeven heeft dus wel zeker zin. De meeste mensen die we hier met sneeuw en gladheid zien binnenkomen, zijn net voor of juist net na zo'n waarschuwing gevallen. Dat is als mensen denken dat de gladheid wel weer meevalt, wat dan dus niet het geval blijkt te zijn."