Boeing 737 voor Vista College als lesmateriaal

Afgedankt door een Russische luchtvaartmaatschappij die er als laatste mee vloog, maar met groot enthousiasme ontvangen in Beek. Het Vista College is een Boeing 737 rijker, te gebruiken als lesmateriaal voor meerdere opleidingen.

Meer bij de tijd

"We zijn hier heel blij mee", zegt opleidingsmanager Luchtvaarttechniek Giel Delbressine van het Vista College. Het instituut heeft pal tegen luchthaven Maastricht Aachen Airport een soort hangaar met leslokalen en praktijkruimtes. "We hadden hier wel al wat vliegtuigen en onderdelen staan, maar dat begon toch wel gedateerd te worden. Met deze Boeing 737 is het onderwijs weer wat meer bij de tijd."

Tunnels

De machine kwam in Beek na een lange omweg vanuit Hoofddorp bij Schiphol. "Rond acht uur vertrokken gisteravond kwamen we hier via Utrecht, Nijmegen, Venlo en Maasmechelen vanochtend aan in Beek", zegt Rob Oostdam van het Vista College. "We konden niet simpelweg de A2 afzakken omdat het vliegtuig niet onder alle tunnels paste., ondanks dat het alleen de romp is." De machine is zo'n vier meter breed en weegt tienduizend kilo's.

Genoeg te leren

En dat is alleen een romp. Geen vleugels, landingsgestel en motoren. "Je zou het misschien niet verwachten maar er is nog genoeg aan te sleutelen", zegt Delbressine. "Delen van het landingsgestel zitten er wel nog in. Airco, interieur. Er is nog genoeg te leren."

Noodlanding

Ook bij de opleiding Luchtvaartdienstverlening zijn ze blij met de machine. "De hele binnenkant is nog intact", zegt opleidingsmanager Jacqueline Bindels. "Het is echt heel fijn dat we nu in zo'n groot vliegtuig les kunnen geven. Het is toch wel fijn als je een keer een noodlanding hebt nagespeeld. En er is meer ruimte. ja dit is echt een enorme stimulans voor iedereen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!