Weertse vrouw eist miljoenen na ongewenste zwangerschap

Ondanks een spiraaltje werd de vrouw in 2016 zwanger en eist nu ruim twee miljoen © iStock
Een 39-jarige vrouw uit Weert eist bijna 2,4 miljoen van het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven vanwege ongewenste zwangerschap.
Dat meldt Omroep Brabant. De vrouw heeft in 2014 een spiraal laten inbrengen bij het MMC, maar is toch zwanger geraakt van een derde kind.

Grote gevolgen

Dinsdagochtend vond de zaak plaats in Den Bosch. De vrouw legt uit dat de ongewenste zwangerschap in 2016 grote gevolgen had voor haar leven. “Ik moest het moeilijke besluit nemen om het kind te houden of het te laten weghalen. Uiteindelijk heb ik met de zwangerschap ingestemd, maar dit betekende wel dat er een derde kind kwam en dat de start van mijn opleiding tot chirurg moest worden uitgesteld.” Daarom eist ze nu ruim twee miljoen euro vergoeding van het MMC.

Vergoeding

De vrouw had, na jaren procederen, al een vergoeding gekregen voor het feit dat ze ondanks het spiraaltje in verwachting is geraakt. Beide partijen willen niet zeggen om wat voor bedrag het gaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!