Klimaatneutrale pakketbezorging voor Midden-Limburg

Stockfoto © iStock
Een nieuwe, duurzame vestiging van postbezorgingsbedrijf DHL is in Roermond geopend. Het doel van deze vestiging is om zo duurzaam mogelijk pakketten te bezorgen.
De zogenoemde CityHub is gevestigd op bedrijventerrein Oosttangent. Al een aantal maanden bezorgt DHL pakketten in Midden-Limburg vanuit deze locatie, maar donderdag 19 januari was de officiële opening van het nieuwe pand.

Gasloos en fossielvrij

De DHL-vestiging in Roermond is gasloos en voorzien van zonnepanelen, waarmee de twintig elektrische bestelauto’s opgeladen worden. Ook rijden er negen bestelauto’s op fossielvrije diesel om de circa 7500 pakketten per dag te bezorgen in en rond Roermond.
Wethouder Franssen van de gemeente Roermond geeft aan blij te zijn met de nieuwe vestiging: "Dat DHL de pakketdienst elektrisch gaat doen, past niet alleen bij onze duurzaamheidsambitie, maar levert ook een waardevolle economische impuls aan de stad."

Geleen

Dit pand is de zevende klimaatneutrale DHL-vestiging in Nederland. Vorig jaar opende ook al een CityHub in Geleen. De duurzame vestigingen maken deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma van 350 miljoen euro.