L1mburg Centraal: OM eist 15 jaar cel en tbs in misbruikzaak

Vijftien jaar cel met tbs. Dat eist het Openbaar Ministerie tegen twee Limburgse zedenverdachten. © iStock
Alsnog groen licht voor Martin Buber College Kerkrade. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Dit is L1mburg Centraal van maandag 23 januari 2023.

OM eist 15 jaar cel en tbs in gruwelijke misbruikzaak

Vijftien jaar cel met tbs. Dat eist het Openbaar Ministerie tegen twee Limburgse zedenverdachten. Volgens justitie hebben ze ontucht gepleegd met zeven jonge kinderen. Onder een dekmantel van oppaswerkzaamheden hebben ze volgens het OM een serie aan monsterlijke feiten gepleegd.
In de studio praten we erover verder met Vivian Smeets van het Centrum Seksueel Geweld Limburg.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Alsnog groen licht voor Martin Buber College Kerkrade

De Onderwijsinspectie geeft alsnog een positief advies aan minister Wiersma over het nieuw op te richten Martin Buber College in Kerkrade. Daarmee is een belangrijke stap gezet voor terugkeer van een middelbare school in de gemeente, nadat eerdere aanvragen zijn afgeketst. De minister geeft vóór 1 juni 2023 zijn definitieve besluit. Naar verwachting zal hij het advies van de inspectie volgen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Boeren mogen minder mest uitrijden

De Limburgse boerenorganisatie LLTB vreest grote problemen voor boeren met het uitrijden van mest, nu Nederland zich sneller dan gedacht moet gaan houden aan de Europese regels. Dat zou kunnen betekenen dat de boeren per 1 maart veel minder mest mogen uitrijden dan verwacht. Waar ze er dan mee naar toe moeten, is onduidelijk.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Vrijwillige torenwachters gezocht in Gennep

De Martinustoren in Gennep is op zoek naar torenwachters. Om zeven dagen per week open te kunnen zijn de 16 vrijwilligers die er nu zijn onvoldoende. Er moeten er nog zes bij. De vacature staat al een tijdje uit maar niemand heeft nog gereageerd. Hoe kan dat? Wij namen een kijkje om te zien wat het werk als torenwachter inhoudt.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Fortuna niet opgewassen tegen AZ en verliest met 3-1

Fortuna Sittard heeft de uitwedstrijd tegen AZ, de nummer drie van de eredivisie, met 3-1 verloren. De Sittardenaren kwamen al snel op achterstand, maar kwamen door een penalty weer op gelijke hoogte. Toch moesten ze in de hervatting nog twee doelpunten incasseren.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Audities bij Toneelacademie Maastricht

Deze week zijn er auditierondes voor de toneelacademie in Maastricht. Ieder jaar zijn er honderden aanmeldingen, maar uiteindelijk worden er maar zo'n tien mensen toegelaten tot de acteursopleiding van de bekendste toneelschool van Nederland. Juna Hurkens, uit Maastricht, is één van die auditanten dit jaar.
Bekijk hier de hele reportage terug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!